Matematik

Diffenratialregning

18. januar 2015 af mujjja (Slettet) - Niveau: B-niveau
En funktion f er bestemt ved f(x) =x'3+2x+8
Bestem. F'(1)' og bestem en ligning for tangenten til grafem for f i punktet (1,f(1))

Har ingen ide om hvordan jeg laver den :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Når funktionen er kaldt f(x), kaldes den afledede funktion f '(x), ikke F'(x) .

Differentier funktionen, beregn f '(1), og indsæt så i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2015 af mathon

Du skal bruge
                                f '(1) og f(1) for at kunne finde ligningen for tangenten i (1,f(1)).

         f '(x) = 3x2 + 2                    

         f '(1) = ?      


Svar #3
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

= 3*1'2+2??

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2015 af mathon

 hvilket jeg tolker som
                                             f{\, }'(1)=5
beregn nu f(1)
Indsæt derefter i den almene tangetligning

                                            y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)     med x_o=1


Svar #5
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

f'1(1o)* (1-1o) +f(1o) sådan jeg indsætter og regner??

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2015 af mathon

                           y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1)


Svar #7
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

Okay tak har lavet den og den er rigtigt men der noget jeg er lidt er i tvivl om

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skulle måske så formulere, hvad du er i tvivl om.


Svar #9
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)


Find f'(1) for hver funktioner

1. f(x) = 3x3 - 4·vx

2. f(x) = 4x5 - 2x2
Den første giver nul når man sætter 1 istedet for x?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke rigtigt. Prøv at vise dine mellemregninger. Funktionerne har du jo allerede differentieret i din anden tråd, så det var da mere naturligt at fortsætte i den anden tråd i stedet for her.


Svar #11
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

Det kan vi godt

Skriv et svar til: Diffenratialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.