Matematik

Hvordan finder jeg n potens værdien?

19. januar 2015 af MilleVL (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan finder jeg n potens i denne ligning?

2=1,2n

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af peter lind

tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
19. januar 2015 af MilleVL (Slettet)

Kan du vise mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af Heptan

#2

\log 2 = \log (1,2^n) \\ \\ \Leftrightarrow n=\frac{\log 2}{\log 1,2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2015 af GGmate (Slettet)

En regneregl siger at x^x=log(x)*x
Dermed:
2=1,2^x
log(2)=log(1,2)*x
log(2)/log(1,2)=x
Hvilket også stemmer overens med Heptans besvarelse


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt, at xx er lig med log(x)·x .


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg n potens værdien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.