Matematik

Skæringspunkt for x aksen

21. januar 2015 af farah97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to punkter A(2,6) og B(10,18) 

Og skl finde skæringspunktet for x aksen, hvordan kan det lade sig gøres??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af mathon

Find ligningen for den rette linje gennem A og B og beregn dens skæring med x-aksen.


Svar #2
21. januar 2015 af farah97 (Slettet)

Jeg får en ligning der hedder= y=1,5x+3,5

Hvad gør jeg så derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2015 af mathon

Din beregnede ligning for den rette linje gennem A og B
er forkert.


Svar #4
21. januar 2015 af farah97 (Slettet)

Så ved jeg overhoved ikke hvordan man gør, og ville være taknemlig hvis du kunne hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2015 af mathon

                \small a=\frac{y_2-y_2}{x_2-x_2}=\frac{18-6}{10-2}=\frac{12}{8}=\frac{3}{2}

dvs
                \small y=\frac{3}{2}x+b  gennem A(2,6)

                \small 6=\frac{3}{2}\cdot 2+b
                \small 6=3+b

                \small b=3

                \small y=\frac{3}{2}x+\mathbf {\color{Red} 3}
                        


Svar #6
21. januar 2015 af farah97 (Slettet)

Nu forstår jeg, hvordan finder jeg skrængspunktet for linjen så? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2015 af mathon

Hvad gælder om andenkoordinaten til x-aksens punkter?


Skriv et svar til: Skæringspunkt for x aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.