Matematik

Lineær funktion

21. januar 2015 af celina117 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg kan ikke finde ud af denne her opgave..

En patient får et saltvandsdrop. Dropflasken indholder til at begynde med 950 mL saltvand, og patienten får 5 mL saltvand pr. minut. 

a) Hvor meget saltvand er der tilbage i dropflasken efter 45 minutter?
Opstil en formel til at beregne, hvor meget saltvand der er tilbage i dropflasken efter x minutter.

Denne opgave har jeg klaret. Men den her kan jeg ikke finde ud af: 

b) Hvor længe varer det, før der kun er 250 mL tilbage? 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af LubDub (Slettet)

b.

     for f(x) = ax + b, hvor x er tiden, og f(x) er volumen

     sæt a = - 5 og b = 950

     sæt dernæst f(x) = 250 og isoler x


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.