Matematik

Formel til at beregne hastighed, tid og længde med.

22. januar 2015 af OneEye (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Er kommet til hvor jeg skal beregne hastighed, tid og længde, og de formler jeg har fået oplyst virker ikke til det facit skal angives i.

F.eks skal jeg finde ud af hvor langt man kan nå på 20min med en hastighed på 80km/t, og den formel jeg har fået oplyst siger (hastighed * tid) men når jeg skal angive facit i minutter, kan jeg ikke bruge resultatet til noget.

Hvordan regner jeg det ud så jeg får resultatet i minutter/omregner bagefter?

Nicolai


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af mathon

                   \small s=v\cdot t

                   \small s=\frac{80\; km}{60\; min}\cdot \left ( 20\; min \right )

                   \small s=\frac{80\; km}{3\cdot\left ( 20\; min \right )}\cdot \left ( 20\; min \right )=\frac{80}{3}\; km\approx 26,67\; km


Svar #2
22. januar 2015 af OneEye (Slettet)

Tusind tak, de formler kunne jeg bruge :)


Skriv et svar til: Formel til at beregne hastighed, tid og længde med.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.