Matematik

tangenthældningen

24. januar 2015 af michelle901 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer jeg f'(6) på en figur med en graf?

Jeg ved at f(6)=290

jeg ved, at tangenthældningen er facit, men er tvivl om hvordan jeg aflæser det på min figur.

Opgaven er uden hjælpemidler (lommeregner geogebra osv), og det skal kunne aflæses på figuren


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indtegn tangenten til grafen i punktet (6 , f(6)) og bestem hældningskoefficienten for tangenten ved at aflæse koordinatsættene for to punkter på tangenten.


Svar #2
24. januar 2015 af michelle901 (Slettet)

#1 er det to valgfrie punkter?

Jeg ved ikke om jeg helt forstår det - kan du fortælle mig, om det jeg gør her er rigtigt?

aflæs f'(6) på figuren --> der står 6 i parentesen, så derfor finder jeg det punkt på grafen hvor x-koordinaten er 6 --> der står f'( ), så tangenthældningen er facit

... f'(6) = hældningskoffiecient for tangent l i grafpunkt med x-koordinat 6.

Jeg tegner tangeten --> jeg aflæser to tilfældige punkter på tangenten (4,290) og (7,320)

Og så er det jeg er i tvivl om hvad jeg skal.

320-290/7-4=10

Er f'(6) så 10 eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, efter det du oplyser, er tangentens hældningskoefficient a = (320-290)/(7-4) = 10 (parenteserne er vigtige her). Derfor er f '(6) = 10 .


Svar #4
24. januar 2015 af michelle901 (Slettet)

Okay :) tusinde tak skal du have #3


Skriv et svar til: tangenthældningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.