Matematik

Reducering

24. januar 2015 af ehhm (Slettet) - Niveau: A-niveau

\frac{a}{b-a} -\frac{a}{b+a}

Hej, jeg skal have reducereret denne og kender allerede svaret, men kan ikke selv gennemskue hvordan det findes. jeg prøvede, at lave nævnerne ens ved at addere +2a i både tæller og nævner, men er ikke sikker på det er lovlig, da mit cas siger det er udefineret. Hvordan skal det rigtig gøres ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng hver af brøkerne til deres fællesnævner og sæt så på fælles brøkstreg.

Man kan ikke addere den samme størrelse i tæller og nævner; det vil ændre brøkens værdi.

Man kan forlænge en brøk ved at gange med det samme tal (forskelligt fra 0) i tæller og nævner. Derved ændrer man ikke brøkens værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2015 af mathon

                      \small \frac{a\cdot \left ( b+a \right )}{(b-a)\cdot \left ( b+a \right )} -\frac{a\cdot (b-a)}{(b+a)\cdot (b-a)}     …


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.