Matematik

lineær funktion

29. januar 2015 af denumulige (Slettet) - Niveau: B-niveau

læser på e-learning og forstår ikke denne opgave jeg har fået.

nogle som kunne uddybe det? søger ikke svar

1* Figuren viser grafen for en funktion f.

Bestem f (−1), f (2), f (5) og f (6).

b) Bestem x så f (x) = −1.

2 Der er givet en lineær funktion f (x) = 2x − 7.

Bestem f (4).

Løs ligningen f (x) = 3.

Undersøg om punktet P(49, 91) tilhører grafen for f.

3* a) Løs ligningen 2x2 + x – 3 = 0.

b) Grafen for en lineær funktion går gennem punkterne P(−6,4) og Q(2,8).

Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

1) Aflæs funktionsværdierne af grafen.

b) Løs ligningen f(x) = -1 grafisk ved at skære grafen med linien med ligningen y = -1 .

2) Indsæt x = 4 i forskriften for f(x).
Løs ligningen f(x) = 3 , dvs 2x - 7 = 3.
Undersøg, om f(49) er lig med 91.

3) a) Løs 2.-gradsligningen 2x2 + x - 3 = 0 .

b) Bestem ligningen for den rette linie gennem de to punkter.


Svar #2
29. januar 2015 af denumulige (Slettet)

mange tak har dog lidt svært ved at aflæse punkterne i grafen

Vedhæftet fil:mat uge 3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad har du aflæst dem til?


Svar #4
29. januar 2015 af denumulige (Slettet)

Ja, det er et godt spørgsmål ;) Ikke noget som giver mening.

Måske giver det mening i morgen.

vil prøve at læse noget mere på det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det drejer sig om at aflæse y-koordinaterne for nogle punkter på grafen med bestemte x-koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se denne tråd for den samme opgave https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1567935


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.