Fysik

Lydbølger på en snor - hjælp

03. februar 2015 af Jickjack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg har som opgave at lave en rapport om et forsøg som vi kalder "lydbølger på en snor".
Til sidst i rapporten skal vi lave en graf, hvor vi gerne skulle ende med en ret linje med hældning på 1.
Jeg har vedlagt et dokument, og som man kan se er min IKKE på 1, kan nogen se fejlen?

Vedhæftet fil: hjælp - fysik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af mathon

Bemærk:
                                 v=\mathbf{\color{Red} \sqrt{\frac{F}{\mu }}}     hvor du har v=F\cdot \mu


Svar #2
03. februar 2015 af Jickjack (Slettet)

#1 tak for tilbagemeldingen

Undskyld jeg spørger dumt, men kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2015 af mathon

En enhedskontrol er i første omgang uddybning nok.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2015 af mathon

 enhedskontrol:

                                 \sqrt{\frac{N}{\frac{kg}{m} }}=\sqrt{\frac{\frac{kg\cdot m}{s^2}}{\frac{kg}{m}}}=\sqrt{\frac{\frac{kg\cdot m^2}{s^2}}{kg}}=\sqrt{\left (\frac{m}{s} \right )^2}=\frac{m}{s}

contra:
                                  N\cdot \frac{kg}{m}=\frac{kg\cdot m}{s^2}\cdot \frac{kg}{m}=\left (\frac{kg}{s} \right )^2


Skriv et svar til: Lydbølger på en snor - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.