Matematik

Finde tangentligning i en graf

05. februar 2015 af Seba1930 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan gør jeg følgende?

En funktion er givet ved 
h(x)=(1-x^(2))*e^(x)
a) tegn grafen for h og bestem en ligning for tangenten til grafen for h i punktet P(1,h(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af peter lind

ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
05. februar 2015 af Seba1930 (Slettet)

Stadig ikke helt med...


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af peter lind

1. find h'(x)

2. Find h(1) og h'(1)

3. Sæt ind i formlen i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2015 af mathon

               h{\, }'(x)=(-2x)e^x+(1-x^2)e^x=(-x^2-2x+1)e^x

               h{\, }'(1)=(-1^2-2\cdot 1+1)e^1=(-1-2+1)e=-2e


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af mathon

          h(1)=(1-1^2)\cdot e=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2015 af Soeffi

Skitse for graf og tangent.

Vedhæftet fil:tangent_xeksp.png

Skriv et svar til: Finde tangentligning i en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.