Matematik

Løsningsmængden

05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem løsningsmængden til ligningen

(x + 5)2 = 9

Hvad menes der med løsningsmængden, og hvordan gør man? nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er sikkert

        (x + 5)2 = 9 .

Løsningsmængden er mængden af tal, der tilfredsstiller ligningen. Skriv ligningen

        (x + 5)2 - 32 = 0

faktoriser, og benyt så nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2015 af SuneChr

Alternativ metode:
(x + 5)2 = 32  ⇔  |x + 5| = 3   ⇔   x + 5 = 3  ∨  - (x + 5) = 3


Skriv et svar til: Løsningsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.