Matematik

trekant

07. februar 2015 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er lige gået i stå midt i en beregning jeg sidder og arbejder med.  Jeg har en trekant som kan ses i den vedhæftede tegning. Jeg kender kun højden på trekanten, og jeg ved at hjørnet er 90 grader. er det overhovedet muligt at finde den side som jeg har kaldt b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2015 af Soeffi

Hvis du har en retvinklet trekant og kun kender højden, er der uendelig mange muligheder for b. Hvis trekanten er ligebenet, som det ser ud til på tegnngen, kan du godt. I så fald er b = a√2.


Svar #2
07. februar 2015 af teamwork (Slettet)

trekanten er ligebenet. og Jeg kan se at den i løsningen bliver regnet som  a√2. 

hvordan er det man når frem til det. Jeg ved at det er simpel trekantberegning. men det er en del tid siden jeg har regnet på trekanter?


Svar #3
07. februar 2015 af teamwork (Slettet)

Jeg ka godt se at det er sinus relationen. men hvor kommer kvadratrod 2 fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2015 af Soeffi

#2 I en ligebenet trekant er vinklerne ved grundlinjen ens. Den viste højde er desuden vinkelhalveringslinje for topvinklen. Prøv at regne vinklerne ud derfra og brug Pythagoras læresætning.


Svar #5
07. februar 2015 af teamwork (Slettet)

hvis jeg siger 

sin(45)/3= sin(90)/x 

får jeg at x = 3*sqrt(2)

jeg vil bare gerne vide hvor sqrt(2) kommer fra. J


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2015 af Soeffi

#5

hvis jeg siger 

sin(45)/3= sin(90)/x 

får jeg at x = 3*sqrt(2)

jeg vil bare gerne vide hvor sqrt(2) kommer fra. J

Du har at b·sin(45º) = a. Hvad er sin(45º)?


Svar #7
07. februar 2015 af teamwork (Slettet)

sin(45)= 2/√2


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2015 af Soeffi

#7

sin(45)= 2/√2

√2/2; det andet er større end 1.


Svar #9
07. februar 2015 af teamwork (Slettet)

hov ja undskyld.. men hvor blir 2 tallet så af.. altså det der forvirrer mig er hvordan man ender med kun sqrt(2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2015 af Soeffi

Du dividerer med√2 i tæller og nævner.


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.