Matematik

logaritmer

08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en matematik aflevering til imogen.

Jeg skal udregne og forklare hvordan jeg regner det ud.

Jeg kan ikke forstå de her opgaver. Hvis nogen kunne hjælpe mig

3*log(2) + log(2^-2)

log(x) = 1/2 log(4)

log(x)=2log(3)

log(20) - 1/2log(16)

Og så bliver der oplyst at log(16) =1.2041      uden brug af cas, angiv log 4
log(32) = 1,5051   angive log (√32)

Please hjælp!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af mathon

Du har
                  \log\left ( a^n \right )=n\cdot \log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2015 af mathon

                 3*log(2) + log(2^-2)

                 3log(2) + (-2)log(2)

                 3log(2) - 2log(2) = log(2)


Svar #3
08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet)

Okay tak, hvad med den sidste opgave jeg skrev på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2015 af mathon

           log(x) = 1/2 log(4)

           log(x) = log(41/2)

           log(x) = log(√(4))

           log(x) = log(2)

           x = 2          


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2015 af mathon

        log(4) = log(161/2)

        log(4) = (1/2)·log(16)

        log(4) = (1/2)·1,2041


Svar #6
08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet)

Okay 1000 tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2015 af Stats

log(16) =1.2041 beregn uden brug af cas log 4,
Log 16 kan jo skrives som log 42 hvilket giver 2·log 4 = 1.2041
Dvs så sige, at log 4 må være: 1.2041 / 2


log(32) = 1,5051, angive log (√32)
log 32 = 1,5051.. log √32 = log 321/2 = 1/2 · log 32
Dvs sige at log √32 = 1.5051 / 2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet)

Tak, men hva´så hvis jeg har log1/4 = -0,6021?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2015 af Stats

log 1/4 = -0.6021

log 4-1 = -0.6021 hvilket giver -1·log 4

Det gælder bare om, når du har med logaritmer, at lave den om til postenser med det respektive grundtal

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet)

Undskyld jeg mente faktisk log(1/4) = -0,6021  angiv log(1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. februar 2015 af Stats

faktisk log(1/4) = -0,6021  angiv log(1/2)
log (1/4) = log (2-2) = -2·log (2)
log (1/2) = log(2-1) = -1·log(2)

Dvs log(1/2) = -0.6021 / 2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #12
08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet)

Men hvorfor siger man -0,6021 / 2


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. februar 2015 af mathon

log(16) = log(24) = 4·log(2)
log(2) = (1/4)·log(16)
log(32)=log(25) = 5log(2)

log(32) = 5·log(2) = 5 · (1/4)·log(16) = (5/4)·log(16) = 1,25  ·1,2041


Svar #14
08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet)

hvis jeg har 2log√3 hvad gør jeg så.

og log 4√81  ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. februar 2015 af mathon

Undskyld jeg mente faktisk log(1/4) = -0,6021  angiv log(1/2)

       log(1/4)= log(2-2) = -2·log(2) = -2 · ((1/4)log(16)) = -(1/2)log(16)


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. februar 2015 af mathon

hvis jeg har 2log√3 hvad gør jeg så.

og log 4√81  ?

                          2\log\left ( \sqrt{3} \right )=\log\left (\left ( \sqrt{3}\right)^2 \right )=\log(3)

.........

                           \log\left ( \sqrt[4]{81} \right )=\log\left ( \sqrt[4]{3^4} \right )=\log(3)


Svar #17
08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet)

Jeg har en opgave som lyder

En person har indsat et vis beløb penge på en konto i en bank med en årlig rente på 1,2%. Efter 7 år står der 10327,31 kr. på kontoen

a) hvor stor et beløb blev der indsat på kontoen?


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. februar 2015 af Stats

2 log√3

n · log a = log an

Du ser jo, at 2 log√3 ligner meget n · log a, hvor n = 2 og a = √3

Nu vil vi have den til at ligne log an. Dvs log (√3)2.

Du ved at √a kan skrives som a1/2. Derfor (31/2)2.

Vi ved at (am)n = am·n Derfor (31/2)2 = 3(1/2)·2 = 32/2 = 31 = 3

Man har derfor log 3...

Et godt råd til dig, vil være, at have alle potensformler foran dig når du løser disse... Et andet godt råd, ville være, at du skal prøve, at lave alle tal om til potenser eks. 81 = 34. Disse 2 råd er vigtige. Et andet råd, vil være, at du også bør have logaritme formler foran dig...

am·an = am+n
am/an = am-n 
(am)n = am·n.
n√(am) = am/n
a0 = 1 og a1 = a

log (a·b) = log a + log b
log (a/b) = log a - log b
log (a+b) findes der ingen formler for
log (an) = n log a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. februar 2015 af Stats

Renteformlen:

Kn = K0(1+r)n
hvor Kn er antallet af kroner efter n terminer
n er terminer
K0 er start beløbet
r er renten...

isolere K0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. februar 2015 af mathon

               K_n=K_0\cdot (1+r)^n

               K_0=K_n\cdot (1+r)^{-n}


Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.