Fysik

Dimensionsanalyse

08. februar 2015 af Dapushyphysics (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hey, er der nogle der kan sige om min dimensionsanalyse er "rigtig"? Se link til billede

Er meget usikker på hvordan man lige ser hvad konstanten skal have. https://i.imgur.com/SeP9pj8.png

(Det skulle have været sat til A-niveau, men kan ikke få lov til at ændre det)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af hesch (Slettet)

F = k * v2   =>

[kg*m/s2] = k * [m2/s2]     =>

[kg*m] = k * [m2]             =>

k har enheden [kg/m].


Svar #2
08. februar 2015 af Dapushyphysics (Slettet)

Ja, så du er enig med mig, dog hvor jeg har gjort det med dimensioner? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Ja, jeg er enig.

Jeg kan bedre lide enheder, fordi der er en slags "certificeret" system her ( N = kgm/s2, osv. ).


Svar #4
08. februar 2015 af Dapushyphysics (Slettet)

Hvad så hvis man skulle gøre det med F = k*v?


Svar #5
08. februar 2015 af Dapushyphysics (Slettet)

Jeg ville gøre følgende med dimensioner;
 

MLT^-2 = K * LT^-2

ML = K* L 

ML/L = k 

k = M 


Svar #6
08. februar 2015 af Dapushyphysics (Slettet)

Ignorer ovenstående, indså jeg havde lavet en fejl. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2015 af hesch (Slettet)

#4:    F = k * v           =>

[kgm/s2] = k *[m/s]      =>

k har enheden:   [kg/s]

Begge dine formler har med luftmodstand at gøre, og grundet dennes afhængighed af hastighed i form af laminar/turbulent luftstrømning, er der (undtagelsesvis) vild forvirring med enhederne her.

Dette fordi der er forvirring med "Reynolds tal", der angiver forskellige formler ved forskellige hastigheder. Så man kan sige, at k-værdien ikke har med SI-systemet at gøre, men det er da rigtigt, at en eller anden enhed skal k-værdien have. Ellers stemmer enhederne jo ikke.

Man kan vel sige, at enheden for k bestemmes/indsættes af bekvemmelighedsgrunde.


Skriv et svar til: Dimensionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.