Matematik

logatimer

08. februar 2015 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der ikke en der vil hjælpe mig.jeg har en matematik aflevering til imorgen. Jeg har nogen opgaver som lyder:

En person har indsat et vis beløb penge på en konto i en bank med en årlig rente på 1,2%. Efter 7 år står der 10327,31 kr. på kontoen

a) hvor stor et beløb blev der indsat på kontoen?

Peter sætter 1000kr i banken til en rente på 3% p.a. Hans ven Mustafa sætter 12000 i banken til en rente på 2,5%.

a) Hvor mange år går der før de har lige manfe penge stående i banken

log 1/4 = -0.6021. Du, skal uden brug af cas, angive log 1/2

Jeg skal udregne og forklare hvordan jeg regner de 2 føglende opgaver

log 4√81    og   2log√3

Hver sød at hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af mathon

Alt er besvaret i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1571044#1571069
med undtagelse af:
 

 

Peter sætter 1000kr i banken til en rente på 3% p.a. Hans ven Mustafa sætter 12000 i banken til en rente på 2,5%.

a) Hvor mange år går der før de har lige manfe penge stående i banken

                     Peter                                    Mustafa
                 1000·1,03n                              12000·1,025n            

Løs
                         1000·1,03n  =  12000·1,025n            

               


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2015 af mathon

Mon ikke opgaven er:

Peter sætter 10.000kr i banken til en rente på 3% p.a. Hans ven Mustafa sætter 12.000 i banken til en rente på 2,5%.

a) Hvor mange år går der, førend de har lige mange penge stående i banken?

                     Peter                                    Mustafa
                 1000·1,03n                              12000·1,025n            

Løs
                         10.000·1,03n  =  12.000·1,025n         

...........

                          \frac{1,03^n}{1,025^n}=1{,}2

                           \left (\frac{1,03}{1,025} \right)^n=1{,}2

                            n\cdot \log\left (\frac{1,03}{1,025} \right)=\log(1{,}2)

                            n =\frac{\log(1{,}2)}{\log\left (\frac{1,03}{1,025} \right)}

  


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2015 af mathon

a) Hvor mange år går der, førend de har lige mange penge stående i banken?

                     Peter                                    Mustafa
                 10.000·1,03n                              12000·1,025n                    efter min tekstændring


Skriv et svar til: logatimer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.