Matematik

komplekse tal

09. februar 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har denne opgave der lyder komplekse tal til rektangulær form

2(3+(10-0)i)(2+2-2i)
efter mange forsøg har jeg fået resultatet til

28/20+20i/20

er der nogen der kan fortælle mig om det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan får du brøker med 20-dele ud af det?

Man har

       2·(3 + 10i)·(4 - 2i) = 2·(12 -6i + 40i -20i2) = 2·(12 + 20 + 34i) = 64 + 38i


Svar #2
09. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

hov der skulle være dividere imellem 

2(3+(10-0)i) (2+2-2i)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er det jo en helt anden opgave:

        2·(3 + 10i)/(4 - 2i) = 2·(3 + 10i)·(4 + 2i)/(42+22) = 2·(12 +6i + 40i +20i2)/20 = (-8 + 46i)/10

                                     = -(4/5) + (23/5)i


Svar #4
09. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

Mhmm.. tja efter flere udregninger er jeg også kommet frem til (-8 + 46i) oppe i tælleren men hvordan får du 10 i nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der blev forkortet med 2, og bagefter med 2 igen.

   2/20 = 1/10


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.