Matematik

Sandsynlighedsregning

10. februar 2015 af Kachoot (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregnes spørgsmål 4 b,c og d? Er det resterende korrekt udregnet?

1) En lige terning kastes én gang. Hvad er sandsynligheden for at få 3 eller 4?

(1/6) + (1/6) + (1/6) = 2/6 = 1/3

2) 12 lige terninger kastes én gang. Hvad er sandsynligheden for at få mindst en 6´er?

12 * (1/6) * (5/6)11 = 0,269

3) 2 lige terninger kastes én gang. Hvad er sandsynligheden for at få mindst en 2´er eller mindst en 6´er

(4/6)2 * (5/6) = 0,37

4)  En lige terning kastes tre gange. Hvad er sandsynligheden for at få en 6´er:

a) 1 gang

(6/216) + (6/216) + (6/216) - (2/216) = 0,074

b) 2 gange

c) 3 gange

d) 0 gange


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

1) Resultatet er korrekt, men mellemregningen er forkert.

2) Hændelsen er den komplementære hændelse til slet ikke at få nogen 6er. Man har da

        p(mindst én 6er i 12 kast) = 1 - (5/6)12

4) Skal det forstås som sandsynligheden for at få en 6'er mindst én gang?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2015 af SuneChr

# 0
Der er tradition for at kalde en terning, en ærlig terning og ikke en lige terning.
Terningen er ærlig, hvis man tillægger alle dens sider for lige sandsynlige ved et kast.
 


Svar #3
10. februar 2015 af Kachoot (Slettet)

1) Ja der skulle selvfølgelig have stået 3/6.

2) Ok men hvorfor kan jeg ikke bruge følgende formel:

4) Her er den engelske version som det er oversat fra:

A fair die is tossed 3 times. Find the probability of a 6 turning up a) once b) twice and c) three times d) zero times.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

1) Nej, det skal være (1/6) + (1/6) = 2/6 = 1/3 .

4) a)   p = 3·(1/6)·(5/6)2

    b)   p = 3·(1/6)·(1/6)·(5/6)

    c)   p = (1/6)3

    d)   p = (5/6)3


Svar #5
11. februar 2015 af Kachoot (Slettet)

Tak for svarene og beklager den sene tilbagemelding. Kan du forklare hvorfor det beregnes på den måde så jeg kan få en forståelse for det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

a) der slås 1 sekser: der er de tre muligheder (6) (xx) (xx) , (xx) (6) (xx)  og (xx) (xx) (6) , hvor (xx) er et slag, der ikke gav en sekser. (6) har sandsynligheden (1.6), mens (xx) har sandsynligheden (5/6) .

b) der slås 2 seksere: der er de tre muligheder (xx) (6) (6) , (6) (xx) (6) og (6) (6) (xx) .

c) der slås 3 seksere: der er den ene mulighed (6) (6) (6)

d) der slås ingen seksere: der er den ene mulighed (xx) (xx) (xx)


Svar #7
11. februar 2015 af Kachoot (Slettet)

Ok så hvad angiver eksponenten i a) c) og d) og 3-tallet i a) og b) ?

Er det antal kast eller mulige udfald eller..?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

a) Hver af mulighederne (6) (xx) (xx) , (xx) (6) (xx)  og (xx) (xx) (6) har sandsynligheden (1/6)·(5/6)·(5/6) så den samlede sandsynlighed bliver p = 3·(1/6)·(5/6)2

b) Hver af mulighederne (xx) (6) (6) , (6) (xx) (6) og (6) (6) (xx) har sandsynligheden (1/6)·(1/6)·(5/6) så den samlede sandsynlighed bliver p = 3·(5/6)·(1/6)2

c) Den ene mulighed (6) (6) (6) har sandsynligheden p = (1/6)·(1/6)·(1/6) = (1/6)3 .

d) Den ene mulighed (xx) (xx) (xx) har sandsynligheden p = (5/6)·(5/6)·(5/6) = (5/6)3


Svar #9
11. februar 2015 af Kachoot (Slettet)

Genialt! Så er jeg med. Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8, #9

Bemærk, at summen af de fire sandsynligheder pa, pb, pc og pd som forventet er lig med 1.

        3·1·52 + 3·5·12 + 13 + 53 = 13 + 3·12·5 + 3·1·52 + 53 = (1 + 5)3 = 63 .


Svar #11
11. februar 2015 af Kachoot (Slettet)

Ja det er sandt. Hvad skal 63 bruges til?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det dividerer man med for at beregne sandsynlighederne her. Jeg viste summen af tællerne i de fire sandsynligheder.


Svar #13
11. februar 2015 af Kachoot (Slettet)

Hmm jeg er ikke helt med..

3·(1/6)·(5/6)2  +  3·(1/6)·(1/6)·(5/6)  +  (1/6)3  +  (5/6)3   =   1

Og så skal jeg dividere med 216?


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, der er jo allerede divideret med 63 . Jeg refererede til summen i #10 .


Svar #15
11. februar 2015 af Kachoot (Slettet)

ok så er jeg med :-)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.