Matematik

isolere følgende

10. februar 2015 af harruna (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kunne ikke lige få lidt hjælp til at isolere x2?? Har prøvet men kan ikke helt gennemskue det..
P1*((-(P1 - P2 * (2x2 + 1))/(2P1)) + P2 * X2 = M

Skal her isolere X2


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis x2 ikke er det samme som X2 , har man så

        X2 = ( M - [P1*((-(P1 - P2 * (2x2 + 1)/(2P1))] ) / P2 .

Der er ikke balance i parenteserne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2015 af SuneChr

# 0
Der er 3 højreparenteser og 5 venstreparenteser.
Blev så rettet efterflg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan tælle 4 højreparenteser, men der er stadig ikke balance.


Svar #4
10. februar 2015 af harruna (Slettet)

X2 er det samme


Svar #5
10. februar 2015 af harruna (Slettet)

-(P1 - P2 * (2x2 + 1)) er Tæller og (2P1) er nævner


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Men du har også en faktor P1 helt ude til venstre? Og er x2 og X2 to forskellige størrelser?


Svar #7
10. februar 2015 af harruna (Slettet)

er ikke helt sikker på hvordan jeg lige kan få 2x2 ud, således at den blot kan isoleres. x2 og X2 er det samme, kom vidst til at skrive forkert, skulle gerne være lille x begge steder


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Prøv at besvare alle de stillede spørgsmål. Skal hele brøken

        -(P1 - P2 · (2x2 + 1)) / (2P1)

ganges med P1 ?


Svar #9
10. februar 2015 af harruna (Slettet)

Skulle gerne se sådan ud (se dokument)   P1 behøves ikke at ganges ind.

Vedhæftet fil:P1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ser det således ud

         P_{1}\cdot \frac{(-(P_{1}-P_{2}\cdot (2x_{2}+1)))}{2P_{1}}+P_{2}\cdot x_{2}=M

?


Svar #11
10. februar 2015 af harruna (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er jo så det, jeg har foreslået i #10. Så kan man jo forkorte P1 væk i brøken, så man har

        -P1 + P2(2x2+1) + 2P2x2 = 2M

dvs

        3P2·x2 = 2M + P1 - P2

og så dividerer man med 3P2 til sidst

        x2 = (2M + P1 - P2) / (3P2)


Svar #13
10. februar 2015 af harruna (Slettet)

Jeg takker mange gange :), ked af at det var uforståeligt.


Skriv et svar til: isolere følgende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.