Fysik

sluthastighed!!!!

12. februar 2015 af 00Julie00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Argumenter for uanset hvilken af modellerne(v og v^2) for gnidningskraft, der anvendes, vil man opnå konstant sluthastighed. Find et regneudtryk for denne sluthastighed. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Når hastigheden bliver så stor, at luftmodstandens størrelse er lig med størrelsen af tyngdekraften, vil den resulterende kraft være lig med 0, og hastigheden vil derefter være konstant.


Svar #2
13. februar 2015 af 00Julie00 (Slettet)

mange mange taaaaak!!! hvad kan regne udstrykket være? 


Svar #3
13. februar 2015 af 00Julie00 (Slettet)

Er der ikke en der kan hjælpe med regneudtrykket?? det haster virklig,


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Regneudtrykket er

        |Ft| = |Fluft|

dvs

        mg = |Fluft|

Bestem sluthastigheden ud fra dette, idet |Fluft| er en funktion af farten |v| .


Svar #5
13. februar 2015 af 00Julie00 (Slettet)

okay så 

Regneudtrykket er bare 

        |Ft| = |Fluft|


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal jo benytte udtrykket for |Fluft|. Som du selv skriver, betragter du to forskellige modeller, en hvor |Fluft| afhænger af v, og en hvor |Fluft| afhænger af v2 . Hvis   |Fluft| = c·v , skal man så løse ligningen

        m·g = c·vslut .


Svar #7
13. februar 2015 af 00Julie00 (Slettet)

mg/c=Vslut sådan, hvis ja mener du så at der både er den, men også den her vslut=√mg/c. der står at vi skal finde 1 regneudtryk. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal finde et regneudtryk for vslut for hver af de to luftmodstandsmodeller. Jeg har vist det for den ene model. Prøv nu selv for den anden model.


Svar #9
13. februar 2015 af 00Julie00 (Slettet)

Er den du viste   m·g = c·vslut, hvor vi så isolere vslut: vslut=mg/c

og den anden model er: m*g=v^2 isoleret : vslut=√mg/c


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, med parentes omkring alt under kvadratroden. Den anden model er vel |Fluft| = c·v2 .


Svar #11
13. februar 2015 af 00Julie00 (Slettet)

Kære Anders, mange mange tak for hjælpen, du har reddet mit liv. =) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. februar 2015 af mathon


Skriv et svar til: sluthastighed!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.