Matematik

Potensfunktioner

15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er virkelig dårlig til matematik og jeg skal have det forklaret detaljeret, hvis I vil det :-) På forhånd tak!

Jeg har fået en opgave der lyder på: "e) Udnyt hvad du ved om potensfunktioner til at beregne den faktor tiden vokser med, når man fordobler distancen."

Og jeg ved at forskriften for en potensfunktion er: y = b · x^(a)

Men jeg forstår ikke opgaven, nogen der kan hjælpe? Jeg ved ikke om I skal have mere information, jeg kan ikke finde ud af om opgave e hører med til de forrige opgaver.

(Jeg har et fil af de forrige opgaver)

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2015 af mathon

c)

I denne opgave handler det om tiden T
så din potensfunktion er: y = b · x^(a)    
bliver til
                                                      T=b\cdot D^{1{,}13}
                    hvoraf
                                                      b=\frac{T}{D^{1{,}13}}    som beregnes 8 gange i skemaets nederste linje.

d)

Her beregnes en gennemsnitsværdi for disse b-værdier. Denne gennemsnits-b-værdi benyttes i det følgende
til at beregne de forventede værdier for T for hver distance:

                                                      T=b_{gennemsnit}\cdot D^{1{,}13}
    


Svar #2
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

#1

c)

I denne opgave handler det om tiden T
så din potensfunktion er: y = b · x^(a)    
bliver til
                                                      T=b\cdot D^{1{,}13}
                    hvoraf
                                                      b=\frac{T}{D^{1{,}13}}    som beregnes 8 gange i skemaets nederste linje.

Sluttelig beregnes en gennemsnitsværdi for disse b-værdier.

Hvad skal jeg så skrive? Jeg har beregnet gennemsnittet med hver distancer (de 8 distancer)? Det gjorde jeg i opgave d.


Svar #3
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

Det er bare opgave e jeg ikke ved hvad jeg skal svare, forstår den slet ikke.


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.