Matematik

D_x(f+g)(0)=(f+g)'(0) ?

15. februar 2015 af mikejens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej vi har fået nogle repitationsopgaver om gymnasiestof. Problemet er, at jeg ikke husker at jeg har haft dette i gymnasiet før. Kan i hvert fald ikke finde noget i mine noter.

Udregn følgende:

D_x(f+g)(0)=(f+g)'(0), hvor f(x)= e^x og f(x) = -3x

Hvad betyder D_x og hvad betyder (0) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2015 af peter lind

Dx er en operator, der betyder at man skal differentiere det der står til højre for Dx med hensyn til x. Når der kun er en variabel udelader man normalt x. Formuleringen er lidt anderledes i gymnasiet. Der bruges at (f(x)+g(x))' = f'(x)+g'(x). 0 er bare tallet nul


Svar #2
15. februar 2015 af mikejens (Slettet)

Danke :)


Skriv et svar til: D_x(f+g)(0)=(f+g)'(0) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.