Matematik

Stofskifte HJÆLP!

15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f) Hvis et dyr er dobbelt så tungt som et andet, hvor mange gange større er dets stofskifte så?

g) Hvilket stofskifte vil man forvente for et menneske på K = 70 kg?

Kan I hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

#1

Prøv at formulere hele opgaven.

file:///C:/Users/ejer11/Downloads/Aflevering%20Potensv%C3%A6kst%20(1).pdf

Kan du se dette? For så skal du rulle ned til sidste side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2015 af OliverHviid

Man kan ikke bruge linket, siden det er fra din pc.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2015 af Anxyous (Slettet)

Pattedyrs stofskifte kan udtrykkes som energiforbrug per kg - jeg går ud fra, at du et sted i din opgave har en angivelse af en typisk værdi for dette.


Svar #5
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

I får lige billeder af forrige opgaver??

Vedhæftet fil:mat.png

Svar #6
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

Og...

Vedhæftet fil:mat 2.png

Svar #7
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

Og sidste

Vedhæftet fil:mat 3.png

Svar #8
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

Ups første fil/billede var forkert, her kommer det rigtige!

Vedhæftet fil:mat 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2015 af peter lind

Jeg går ud fra at den formel, der er angivet i dit sidste billede er rigtig altså

f)

1) S = b*K0,75

Hvis du har at et dyr har dobbelt så stor et stofskifte som foregående får du

S = b*(2K)0,75

Divider dette med 1.  NB K går ud

g)

Beregn b*700,75


Svar #10
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

#9

Jeg går ud fra at den formel, der er angivet i dit sidste billede er rigtig altså

f)

1) S = b*K0,75

Hvis du har at et dyr har dobbelt så stor et stofskifte som foregående får du

S = b*(2K)0,75

Divider dette med 1.  NB K går ud

g)

Beregn b*700,75

Hvad mener du med at k går ud? 

Og lige et dumt spørgsmål, hvad skal b være? I forrige opgave skulle jeg udregne gennemsnit og det var b, det gav så 0.396404. Skal jeg så sætte det ind på b's plads?


Svar #11
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

#9

Jeg går ud fra at den formel, der er angivet i dit sidste billede er rigtig altså

f)

1) S = b*K0,75

Hvis du har at et dyr har dobbelt så stor et stofskifte som foregående får du

S = b*(2K)0,75

Divider dette med 1.  NB K går ud

g)

Beregn b*700,75

Og hvilket dyr har du brugt? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. februar 2015 af peter lind

Det er korrekt at du skal bruge b fra den anden opgave.

K går ud betyder at du kan forkorte det væk, så resultatet er uafhængig af K

Jeg har ikke brugt noget dyr, kun formlen.


Svar #13
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

#12

Det er korrekt at du skal bruge b fra den anden opgave.

K går ud betyder at du kan forkorte det væk, så resultatet er uafhængig af K

Jeg har ikke brugt noget dyr, kun formlen.

Det vil sige jeg ikke skal skrive den med?:D

Og jeg ved bare ikke hvor du har fået de 2K fra nemlig, det var bare det der forvirrede mig.


Svar #14
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

Imens jeg venter på svar, er der så nogen der også kan hjælpe med denne "h) Det oplyses, at et dyrs stofskifte er 3.4 liter ilt pr. time. Hvilken kropsvægt vil du forvente for dyret?"

Det er det omvendte af opgave g, men ved ikke lige hvordan det skal udregnes. Har jo ingen formel til det.

Tak på forhånd!


Svar #15
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

#11
#9

Jeg går ud fra at den formel, der er angivet i dit sidste billede er rigtig altså

f)

1) S = b*K0,75

Hvis du har at et dyr har dobbelt så stor et stofskifte som foregående får du

S = b*(2K)0,75

Divider dette med 1.  NB K går ud

g)

Beregn b*700,75

Og hvilket dyr har du brugt? 

Og hvorfor skal det divideres med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. februar 2015 af peter lind

Beklager at jeg har udtrykt mig uklart i #9 Du skal dividere med formlen betegnet med 1. Det giver det forhold der spørges om.

Der spørges om hvad der sker hvis K fordobles. Hvis K fordobles har du jo 2K  så du skal sammenligne med når vægten er K og når den er 2K

Du skal skrive K med. Det går bare ud af beregningerne senere


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. februar 2015 af peter lind

#14

Løs ligningen 3,4 = b*K0,75


Svar #18
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

#16

Beklager at jeg har udtrykt mig uklart i #9 Du skal dividere med formlen betegnet med 1. Det giver det forhold der spørges om.

Der spørges om hvad der sker hvis K fordobles. Hvis K fordobles har du jo 2K  så du skal sammenligne med når vægten er K og når den er 2K

Du skal skrive K med. Det går bare ud af beregningerne senere

Så kan det godt passe det er: 0.39404*2^(0.75) = 0.662694. også giver det: ((0.662694)/(1)) = 0.662694 ??


Svar #19
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

#17

#14

Løs ligningen 3,4 = b*K0,75

Er det så alligevel det samme som det andet?

0.39404*3.4^0.75 ?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. februar 2015 af peter lind

Du har

S2 = b*K0,75

S1 = b*(2K)0,75

Divider ligningerne med hinanden d.v.s at du skal didvidere venstre side med venstre side og højre side med højre side

I ligningen 3,4 = b*K0,75

divider den med b


Skriv et svar til: Stofskifte HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.