Matematik

Trekantsopgave

16. februar 2015 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave her, som der driller lidt.. Håber nogen kan hjælpe :-D
Figuren er indsat som vedhæftet fil.

Figuren viser et svømmebassin, hvor der er udspændt et banetov til afgrænsning af et trekantet område, hvori der opbevares legeredskaber. Alle kendte mål er angivet på figuren. (figuren er vedhæftet)

a)  Bestem længden af banetovet CE.

b)  Bestem arealet af det trekantede område CDE, som banetovet afgrænser. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2015 af PeterValberg

Hvis du indtegner en ret linje fra C, parallel med AB, får du en retvinklet trekant
hvor banetovet CE kan bestemmes vha. trigonometri eller Pythagoras

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:1573256.png

Svar #2
16. februar 2015 af majsingym (Slettet)

Det var jo egentlig ret enkelt :-)
Hvordan løser jeg så opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2015 af PeterValberg

Brug en sinusrelation til at bestemme længden af DC
herefter kan arealet af trekant CDE bestemmes som:

TCDE = (1/2)·|CE|·|DC|·sin(ECD)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2018 af Natacha215 (Slettet)

Hej. Jeg sidder med samme opgave nu, og har lavet dem, men hvad er jeres facit? skal se om det passer til mit eget.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2018 af mathon

TCDE = (1/2)·|CE|·|DC|·sin(13°+151°)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2018 af fhj00

jeg har prøvet at brugt svar 5, men det får jeg ikke til at passe.?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2018 af mathon

             \small T_{CDE}=\frac{\left | CE \right |^2}{2}\cdot \frac{\sin(13\degree)\cdot\sin(13\degree+151\degree)}{\sin(151\degree) }


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2018 af mathon

             \small T_{CDE}=\frac{\left | CE \right |^2}{2}\cdot \frac{\sin(13\degree)\cdot\sin(13\degree+151\degree)}{\sin(151\degree) }

             \small T_{CDE}=\frac{194}{2}\cdot \frac{\sin(13\degree)\cdot\sin(13\degree+151\degree)}{\sin(151\degree) }=12.4


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2019 af SofieAmalieJensen

Hej. Jeg står med samme opgave og tænkte på om der var nogen af jer der kunne forklare mig hvorfor man skal bruge den formel I har brugt til at beregne arealet af trekanten ud?


Skriv et svar til: Trekantsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.