Matematik

Sinus og cosinus

16. februar 2015 af Bubblegum17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En opgave lyder: 

Et parcelhus har en taghældning på 30 grader. Huset er 8,0 meter bredt og 16 meter langt. 

A: Hvor stor er frihøjden h under taget? 

B: Hvor stort er rumfanget af tagrummet, dvs. rummet mellem loft og tag. 

C: Hvad er tagets areal når der er et udhæng på 0,50 meter i begge sider af huset. 

D: Hvor mange rækker tagsten skal der mindst bruges på hver side når hver række dækker 30 cm? 

Det vil være en stor hjælp, hvis nogle af spørgsmålene kunne besvares.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2015 af mathon

Tegn det of få overblik:

   A:
               \tan(30^{\circ})=\frac{h_{fri}}{4\; m}            


Svar #2
16. februar 2015 af Bubblegum17 (Slettet)

Hvor får du de 4 meter fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2015 af mathon

Husgavlen er en ligesidet trekant, hvis højde tillige er median. Højden opdeler den ligesidede trekant i to retvinklede trekanter med den vandrette katete = (1/2)·(8 m) = 4 m.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2015 af mathon

B:
     Tagrummet har form som et ret prisme, hvis rumfang beregnes som produktet af
     endefladeareal gange længde.


Svar #5
16. februar 2015 af Bubblegum17 (Slettet)

Jeg har et sidste spørgsmål. I den formel du har sat op i opgave A: TAN(30)= hfri. Hvad er h fri og hvordan skal jeg regne den ud??


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

hfri er den søgte frihøjde, som man kan finde af udtrykket i #1 ved at isolere hfri . Det blev overladt til dig selv at gennemføre denne sidste del.


Svar #7
16. februar 2015 af Bubblegum17 (Slettet)

Jeg har også fundet ud af det. Tak for hjælpen. :) 


Skriv et svar til: Sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.