Matematik

isoler - potensudvikling

16. februar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg har et spørgsmål om potensudvikling, som jeg håber i vil hjælpe mig med :)

det lyder som følgende:

isoler y af ligningen log (y) = 1,7 log(x) + log(5)

???

På forhånd tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hvis    log(y) = b , er y = 10b . Man kan også benytte logaritmeregler til at omskrive højresiden

        log(y) = 1,7·log(x) + log(5) = log(5·x1,7)

og så benytte, at hvis   log(a) = log(b), er a = b .


Svar #2
16. februar 2015 af karl1236 (Slettet)

okay, tak :-D


Skriv et svar til: isoler - potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.