Matematik

Sigma for sjette!!!

16. februar 2015 af SigmaForSjette - Niveau: 7. klasse
Hej! Måske burde jeg ikke være her, men har ikke andet valg, da ingen af dem jeg spørger kan hjælpe... Jeg har en opgave jeg skal få løst til imorgen. Opgaven er i "Sigma for sjette" side 69 opg 210: Hvor mange gange større bliver en cirkels omkreds (periferi), når diameteren bliver: a 2 gange større b 3 gange større c 4 gange større

Jeg vil helst ikke have svarene direkte, men gerne forklaringen.

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2015 af Heptan

Benyt ligningen for cirklens omkreds,

O = \pi \cdot d\,

hvor O er omkredsen og d er diameteren. Når diameteren bliver 2 gange større bliver omkredsen 2 gange større, osv.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2015 af SuneChr

Man siger, at diameter og periferi er ligefrem proportionale.
 


Svar #3
16. februar 2015 af SigmaForSjette

TAK DU!!!!!!

Svar #4
16. februar 2015 af SigmaForSjette

Vent... Kan du så også svare på det her spørgsmål?: hvor mange gange større bliver cirklens areal hvis diameteren er: a 2 gange så stor osv...

Tak igen

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2015 af PeterValberg

#4 Arealet bliver 4 gange større, når radius fordobles :-)

r = 1

A1 = 12·π = π

r = 2

A2 = 22·π = 4π

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
16. februar 2015 af SigmaForSjette

TAK!!!! Det her er ikke sidste gang jeg kommer til at spørge jer om hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2015 af PeterValberg

#6 Bare i orden, - du ved, hvor vi er 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sigma for sjette!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.