Matematik

Differentering

17. februar 2015 af medfid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe?
 

Vedhæftet fil: Udklip opgave b.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2015 af PeterValberg

a) indsæt x = 50 i begge funktionsforskrifter og bestem hhv. f(50) og g(50)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2015 af PeterValberg

b) bestem hhv. f'(50) og g'(50)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2015 af PeterValberg

da f'(50) og g'(50) har samme værdi, er begge lig med hældningskoefficienten at
for tangenten i punktet B (jf. definitionen på differentialkvotient)
Tangentens hældning if vandret kan således bestemmes som:

v=\tan^{-1}\left(\frac{a_t}{1} \right )=\tan^{-1}(a_t)

du får en negativ vinkel, hvilket svarer til at du måler vinklen if vandret "med uret".
Du kan trække den fundne værdi fra 360º for en positiv vinkel mellem tangent og vandret.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.