Matematik

Bestem vinkler

17. februar 2015 af KristinaSt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med en trigonometri-opgave, som volder mig problemer .. 

I en trekant ABC oplyses at AC=14, AB=7, vA=37. Jeg har beregnet a=9.4.

Nu kommer så mit problem:

Med D betegnes skæringspunktet mellem BC og vinkelhalveringslinjen for vA. Bestem vC, og bestem derefter vD i trekant ACD. 

- Kan simpelthen ikke lige få vendt, hvordan jeg skal finde vinklen med kun én vinkel og én side. Håber, I kan hjælpe mig :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af exatb

Du kender allle tre sider og en vinkel, så brug sinus relationen til at bestemme øvrige vinkler.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

I trekant ABC kan du beregne vinkel C.
Denne vinkel C er den samme i trekant ACD.

Vinkel A i trekant ACD er halvt så stor som vinkel A i ABC,
fordi AD er vinkelhalveringslinje.

Du kender altså to vinkler og en side i trekant ACD.


Svar #3
17. februar 2015 af KristinaSt (Slettet)

Selvfølgelig, Chrystine - tak! :-) 


Skriv et svar til: Bestem vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.