Fysik

Den samlede strøm

17. februar 2015 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej - jeg kan simpelthen ikke få "den samlede strøm" til at give det korrekte svar, ifl facitlisten. Er der en som kan hjælpe mig, med opgave C?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2015 af peter lind

Der er mangler i b

Du  finder Z i den nye forbindelse; men spolen er i den foregående opgave er parallelforbundet med denne, og det er ikke medregnet


Svar #2
17. februar 2015 af Redub (Slettet)

Hvordan gør jeg det? er det så bare R1^2+XC^2 + R2^2+XL^2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2015 af peter lind

Nej. Du bør bruge komplekse tal for at få en nemmere beregning. Ellers gælder at hvis to impedancer med værdieren Z1 og Z2 er forbundet parallelt er den samlede impedans Z = Z1*Z2/(Z1+Z2)


Svar #4
17. februar 2015 af Redub (Slettet)

Jeg får Z til 2,56682, men så passer I ikke længere :/


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2015 af hesch (Slettet)

#4:  Resultatet til c) og d) bliver:

41,733 / -37,38º A   ? ?


Svar #6
17. februar 2015 af Redub (Slettet)

c) 41,7 A

d) 37,4 deg


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2015 af hesch (Slettet)

#6:  Netop, afrundet til een decimal, ( og så lige det rigtige fortegn på den fasedrejning ).

Du skal regne med komplekse tal.

Find IL og IC , adder dem, og du har svaret på c) og d).


Svar #8
17. februar 2015 af Redub (Slettet)

Jeg synes stadig ikke det går op - hvor laver jeg fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. februar 2015 af hesch (Slettet)

#8:

ZL = R + jωL = ( 2 + j2,5133 ) Ω

ZC = R + 1 / jωC = R - j / ωC = ( 10 - j7,9577 ) Ω

IC = U / ZC = ( 10,1723 / 38,51º ) A

IL = U / ZL = ( 40,4741 / -51,49º ) A

Hold styr på fortegnene !


Svar #10
17. februar 2015 af Redub (Slettet)

Ok - jeg er meget tæt på at have den rigtigt nu - kigger lige lidt mere :) 1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Den samlede strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.