Fysik

Spektroskopi

17. februar 2015 af louiseelsig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder vildt meget fast i en rapport om spektroskopi ligenu og den skal afleveres i aften. Jeg har fundet frem til at gitterkonstanten er 0,000003352m også har jeg regnet det om til nanometer: 3352nm. Så står der i den næste opgave at jeg skal sammenligne med oplysningen på gitteret der havde 300 ridsper pr mm, jeg forstår bare ikke hvordan der er en sammenhæng mellem de to tal, og at de ikke har samme enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af peter lind

Gitterkonstanten er 1/300  mm


Svar #2
17. februar 2015 af louiseelsig (Slettet)

Hvordan hænger det så sammen med den gitterkonstant jeg har udregnet 1/3352 nm eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2015 af peter lind

Din udregnede gitterkonstant er 3352 nm = 0,000003352m ifølge #0. Det skal du så sammenligne med de 1/300 mm


Svar #4
17. februar 2015 af louiseelsig (Slettet)

Ja, men forstår ikke at man skal sammenligne 0,000003352 med 1/300 mm, de to tal passer da slet ikke sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2015 af peter lind

jo de gør. foretag divisionen og omregn til samme enheder


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2015 af mathon

                d=\frac{1}{300}\; mm=\left ( \frac{1}{300} \right )\cdot 10^6\; nm=3333,33\; nm


Svar #7
17. februar 2015 af louiseelsig (Slettet)

Kan du muligvis forklar det med division lidt mere,
Hvis jeg laver de 300mm om til meter er det 0,3m.


Svar #8
17. februar 2015 af louiseelsig (Slettet)

Så hvis jeg laver 1/3 om til nanometer bliver det til = 3333,33 nm.

Også er der 3352-3333=19 nm til forskel eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. februar 2015 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Spektroskopi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.