Matematik

væksthastighed

17. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af at løse. Håber i kan hjælpe mig.
Opgaven lyder således: En funktion er bestemt ved f(x) = -4x^2+x-2. Bestem væksthastigheden i x0 = -2.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2015 af mathon

vækshastigheden
er
                          \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=f{\, }'(x)=-8x+1

                          f{\, }'(-2)=-8\cdot (-2)+1=16+1=17

                                      


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen og beregn så f '(-2) ved at indsætte x = -2 i forskriften for f '(x).


Svar #3
17. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#2

Så dvs, at det kommer til at se sådan ud: -8x*(-2)+1?
Skal den så bare regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2015 af mathon

              Du skal substituere x med -2.


Svar #5
17. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#4

Jeg mente -8*(-2)+1, hvad skal jeg gøre herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Regn tallet ud.


Svar #7
17. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#6

Kan det godt passe, at det så giver 17?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, som det jo allerede er vist i #1.


Svar #9
17. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

Åh ja, mange tak for hjælpen :-)
#7 #1


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.