Matematik

Differentiation

17. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der ´kan hjælpe mig med at differentiere 2x - 3\sqrtx?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle regel

        (a·xn)' = a·n·xn-1

på hvert led i funktionen. Benyt også, at    √x = x1/2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2015 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1 og at  kvrod(x) = x½


Svar #3
17. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#1 #2

Kan det godt passe, at det giver 2 - 3\frac{}{}/2 sqrtx?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kun, hvis der er parentes omkring (2·√x) i nævneren.

          \left ( 2x-3\sqrt{x} \right )'=2-\frac{3}{2\cdot \sqrt{x}}


Svar #5
17. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#4

Altså, der skal være parentes omkring 2*kvdr x i nævneren?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, når der benyttes skrå brøkstreg som i #3.


Svar #7
19. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.