Matematik

Monotoniforhold

17. februar 2015 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem monotoniforholdende for f:

f(x)=ln(x)+20/x

Jeg har differentieret den til f'(x)=1/x-20/(x^2)

Problemet er at den jo kun har et nulpunkt, eller er jeg gal på den?

1/x-20/(x^2)=0

x=20


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af peter lind

det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, at der kun er det ene nulpunkt. Hvorfor er det et problem?

Lav fortegnsvariationen for f '(x) og oversæt det til monotoniforholdene for f(x).


Svar #3
17. februar 2015 af iamanonymous (Slettet)

Hov! Jeg kan godt se, at det ikke er et problem nu :D
Men tak!


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.