Matematik

trekants beregning

18. februar 2015 af Bokkiesundstrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe?? 

takker på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af PeterValberg

|AB| kan bestemmes vha. Pythagoras' læresætning

Vinkel A kan bestemmes som:  

A=\tan^{-1}\left(\frac{|BC|}{|AC|} \right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

b) En linie gennem B parallel med den vandrette linie AC danner en retvinklet trekant, hvis ene katete har samme længde som AC, og denne katetes hosliggende vinkel er da 17,0º - A , hvor A er vinkel A, der blev bestemt i a) . Den modstående katete er da  |AC|·tan(17,0º-A). Lægger man dertil længden |BC| finder man den ønskede højde |AD| af højhuset, altså

        |AD| = |BC| + |AC|·tan(17,0º-A)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af mathon

                          \tan(A)=\frac{\left |BC \right |}{\left | AC \right |}=\frac{50\; m}{500\; m}=0{,}1

                           \left | AD \right |=\left | BC \right |+\left | AC \right |\cdot \tan\left ( 17-A^{\circ} \right )=\left ( 50\; m \right )+\left ( 500\; m \right )\cdot \frac{\tan(17^{\circ})-\tan(A)}{1+\tan(17^{\circ})\cdot \tan(A)}=

                                  \left ( 50\; m \right )+\left ( 500\; m \right )\cdot \frac{\tan(17^{\circ})-0{,}1}{1+\tan(17^{\circ})\cdot 0{,}1}

                           


Skriv et svar til: trekants beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.