Matematik

Approx. polynomium & restfunktion

18. februar 2015 af sandersen92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kunne godt tænke mig lidt hjælp til spørgsmålet:

Find vha. elementære udregninger det approx. polynomium (grad = 4) for f(x)=exp(-x^2) med udviklingspunktet x0 = 0.

Vurder den tilhørende restfunktion og et passende interval hvori tallet f(1/2) ligger.

Der er blevet givet et vink: giv først deen vurdering af f'''''(x) i intervallet [0,1].

Nogen der ved hvordan det skal gribes an? Trin for trin.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af peter lind

Du har jo fået tippet at du skal finde den fjerde afledede af f(x), så hvad er problemet ?


Svar #2
18. februar 2015 af sandersen92 (Slettet)

#1

Hvis du ikke vil svare er det helt okay - men så lad da være med at skrive et indlæg.

Som sagt leder jeg efter en måde at gribe spørgsmålet an på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af peter lind

Jeg forstår simpelthen ikke  dit problem. Kan du ikke finde den fjerde afledede eller hvad ? Hvis du ikke kan finde den fjerde afledede hvad er det så der går galt ?


Skriv et svar til: Approx. polynomium & restfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.