Matematik

Differentialkvotient

18. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave her som jeg skal have hjælp til. Håber i kan hjælpe.

Opgaven er vedhæftet.


Svar #1
18. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

her er den

Vedhæftet fil:opg 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af mathon

Monotonien bestemmes af fortegnsvariationen for f '(x).


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2015 af mathon

                        f(x)=\frac{2}{3}x\left (x-\frac{3-\sqrt{105}}{4} \right )\left ( x-\frac{3+\sqrt{105}}{4} \right )

                       f{\, }'(x)=2x^2-2x-4=2(x^2-x-2)=2(x+1)(x-2)


Svar #4
18. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#3

Nu har du fundet f'(x), men hvordan argumenterer jeg for det her ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bemærk, at funktionen f(x) er givet ved

        f(x) = (2/3)·x3 - x2 - 4x

Differentier hvert led i funktionen og faktoriser det fremkomne 2.-gradspolynomium. Benyt, at et 2.-gradspolynomium har ét fortegn mellem rødderne, og det modsatte fortegn uden for rødderne.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.