Matematik

Målestoksforhold

19. februar 2015 af Ganymedes - Niveau: 10. klasse

Kære alle,

Målestoksforhold er på mange måder min værste fjende i matematik. Muligvis på grund af at jeg aldrig har modtaget uddybende undervisning i dette emne. Håber, at der er nogen, der kan hjælpe mig:

Vi har fået udleveret et kort over, hvor spillerne skal udstationeres på en typisk fodboldbane med målene 102 meter*65 meter. Vi skal beregne, hvad målestoksforholdet er på denne tegning (se bilag). Jeg har forsøgt at prøve med forskellige formler, jeg har fundet på nettet, men jeg ender ud med samme resultat, som jeg begyndte med. Blandt andet denne, som jeg opsamlede på regneregler:

6.500*10,2 = 66.300/6.500 = 10,2
Men som sagt så giver facit absolut ingen mening.

Er der venligst nogen, som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Fodboldbane.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Målestoksforholdet er

        m = (længde på tegningen) / (tilsvarende længde i virkeligheden)


Svar #2
19. februar 2015 af Ganymedes

Mange tak.


Svar #3
20. februar 2015 af Ganymedes

#1 

Kan det passe, at de to værdier muligvis skal ombyttes?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis længder på tegningen er mindre end de tilsvarende længder i virkeligheden, plejer man at skrive målestoksforholdet som

m = 1:s

og beregnes s ved at bytte om på tæller og nævner i brøken i #1.

Svar #5
20. februar 2015 af Ganymedes

Okay,super. Tak.

Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.