Fysik

Lovmæssighed

19. februar 2015 af SaraRashid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder med en fysikopgave, der siger, hvilken lovmæssighed kan du ud fra grafen slutte, der gælder for det radioaktive henfald (137Ba). 

Grafen er vedhæftet.

Håber der en venlig sjæl, der vil hjælpe.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Se på regressionsudtrykket i det vedlagte. Enheden for tidsinterval skal vel være min og ikke min-1 ?


Svar #2
19. februar 2015 af SaraRashid (Slettet)

Kan det passe min-1 betyder, at det er per. minut i fysik eller er det forkert?

Når man ser på lovmæssighed, er det her, man kigger på om, det er aftagende?

Håber du kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. min-1 er en reciprok tidsenhed. På dit plot angav du et tidsinterval på førsteaksen, så enheden skal vel være en tidsenhed og ikke en reciprok tidsenhed.

Regressionsudtrykket viser en eksponentielt aftagende sammenhæng.


Svar #4
19. februar 2015 af SaraRashid (Slettet)

Mange tak for din hjælp.

Jeg har lige et andet spørgsmål

Når man skal finde halveringstiden for 137Ba, har jeg formlem T1/2= In(2) / K.

Min k var -0,15 i følge grafen, som jeg jeg vedhæftede. Kan det passe, at e-0,15 skal stå på k'ets plads. Dette giver 2,55494597, eller er halveringstiden bare de -0,15. 

Når jeg skal sammenligne med terioen, som jeg skal gøre efter jeg fundet halveringstiden for Ba. Ifølge terioen har Ba en halveringstid på 2,551 minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, k = -0,15 , og det indsættes i den korrekte form

        T1/2 = ln(1/2) / k = -ln(2) / k = ln(2) / 0,15 = 4,621


Svar #6
19. februar 2015 af SaraRashid (Slettet)

Mange tak for din store hjælp, Andersen :-)


Skriv et svar til: Lovmæssighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.