Matematik

Hjælp.

20. februar 2015 af Larspeter1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2015 af PeterValberg

Fra parameterfremstillingen ved du, at:

x = 1 + t
y = -3 + 4t
z = 6 - 2t

Indsæt disse udtryk i ligningen for α og løs ligningen mht t
Indsæt den fundne værdi for t i parameterfremstillingen
deraf fremkommer skæringspunktets koordinater (udtrykt som stedvektor)

skulle jeg mene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. februar 2015 af Larspeter1 (Slettet)

Fantastisk mange tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2015 af mathon

Når punktet P(x,y,z) ligger på linjen m gælder:

                                  \begin{Bmatrix} x=t+1\\ y=4t-3 \\ z=-2t+6 \end{Bmatrix}

Når punktet P(x,y,z) ligger i planen α gælder:

                                   2x-3y+z=7

skæringspunktet ligger både på m og i α
hvilket kræver

                                   2\cdot (t+1)-3\cdot (4t-3)+(-2t+6)=7
hvoraf t kan beregnes
og efterfølgende indsættes i

                                   \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\-3 \\ 6 \end{pmatrix}+\mathbf{\color{Red} t}\cdot \begin{pmatrix} 1\\4 \\ -2 \end{pmatrix}

                                 


Skriv et svar til: Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.