Fysik

Joule og Watt

20. februar 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg dividerer J med W hvilken enhed kommer det så ud i?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

W = J/s

Så hvis du dividerer J med W, får du

J/W = J/(J/s) = J*(s/J) = s


Svar #2
20. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Mange tak :) Det vil jeg straks skrive i mine noter, for synes sgu det er lidt svært det med Joule og Watt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2015 af hybridxz (Slettet)

Hej det her er måske lidt off-topic, men jeg har virkelig brug for hjælp til en fysik opgave jeg skal aflevere til i morgen. Opgaven lyder 1. Beregn den kinetiske energi af en elektron med farten  [1,43 \cdot 10^7 m/s] . Hjælp please ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ekin = ½ * m * v2

Elektronens masse kan du så slå op.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2015 af hybridxz (Slettet)

#4 

Jeg har forsøgt at lede efter elektronens masse, men jeg kan simpelthen bare ikke finde den? Har du nogle hints? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2015 af hybridxz (Slettet)

Glem det har løst opgaven, men har et andet spørgsmål til denne opgave: 

En udspringer, der vejer 72 kg, befinder sig på 3-metervippen 3m over vandoverfladen. 

Vandoverfladen er 0,5m under bassinkanten. 

Bestem udspringerens potentielle energi i forhold til vandoverfladen og dernæst i forhold til bassinkanten. 

Jeg ved at jeg skal bruge formlen med den potentielle energi, men jeg forstår bare ikke hvordan man løser den ift. vandoverfladen og bassinkant. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Epot = m*g*h

h regnet fra udspringer til vandoverflade er 3 m.

h regnet fra udspringer til bassinkant er 3 m - 0,5 m = 2,5 m


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2015 af hybridxz (Slettet)

#7 Tak skal du have, det var lige den hjælp jeg havde brug for. 


Skriv et svar til: Joule og Watt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.