Matematik

Løsningsmængden

20. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem de eksakte løsninger. Dvs. afrund ikke. 1. Bestem løsningsmængden til ligningen 8 = x^3

Er løsningsmængden bare 2? forstår det ikke helt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2015 af peter lind

Du har ret i at løningen er 2. Der menes formentlig at man ikke bare skal slå op på en lommeregner


Svar #2
20. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet)

Dette er med hjælpermidler så jeg forstår ikke hvad der menes med (dsv afrund ikke).. men så længe 2 er rigtigt, så er jeg tilfreds :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Måske er det i nogle af de næste spørgsmål i opgaven, at man kunne blive fristet til bare at bruge en lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2015 af SuneChr

# 0
Det er korrekt, at ligningen har én reel løsning.
Udvides mængden af de reelle tal til mængden af komplekse tal, er der endnu to løsninger at hente.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man kan skrive ligningen

        x3 - 8 = 0 ,

eller

        x3 - 23 = 0

hvoraf man får ved faktorisering

        (x - 2)·(x2 + 2x + 22) = 0

dvs.

        (x - 2)·( (x+1)2 + 3) = 0

Da  x2 + 2x + 22 = (x+1)2 + 3 > 0 for alle reelle x, giver nulreglen den ene ligning

        x - 2 = 0 ,

når man løser i mængden af reelle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Egentligt, vil jeg mene, bør man angive svaret som en mængde, for det er jo løsningsmængden, der spørges til.

Mængden bestående af tallet 2 kan skrives  { 2 }.


Du kan eftervise din løsning ved at sætte dit x ind i ligningen: 23 = 8 (sandt).
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2015 af SuneChr

# 6
Da bør man så angive løsningsmængden som
{ x ∈ R | x3 = 8 } = { 2 }
Det kan ikke udelukkes, at opgaven, i sin sprogbrug, lægger op til at skulle udfinde tre rødder.
Derfor bør man præcisere, hvilket tallegeme man har lagt til grund.

 


Skriv et svar til: Løsningsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.