Fysik

Isotoper.

22. februar 2015 af sigge1324 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej. jeg har et spørgsmål i min fysik rapport, hvor jeg skal forklare hvad den kernefysiske skrivemåde er, og hvad en selve isotop er. Men problemet er at vi ikke har haft om det i klassen, og har svært ved at forstå det der står på nettet :/ håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig :D 

god dag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af mathon

Notation:
                         _{Z}^{A}\textrm{X}\; \; =\; \; _{antal\; protoner}^{antal\; kernepartikler}\textrm{X}\; \; =\; \; _{Z}^{Z+N}\textrm{X}\; \; =\; \; _{atomnummer}^{atommasse}\textrm{X}\textrm{}

 antal neutroner
                           N=A-Z

..........

Isotoper er atomer af samme grundstof, men med forskellig atommasse og dermed med forskelligt antal neutroner.
dvs
Isotoper er atomer med samme Z men med forskelligt N.
      


Skriv et svar til: Isotoper.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.