Fysik

Lydbølger!:D

22. februar 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens er der nogen der gider at hjælpe mig med disse opgaver? eller give et hint? :)

Fra en fiskekutter sender en sonar lydbølger ned mod havbunden. Bølgerne bliver reflekteret af en fiskestime og havbunden. De reflekterede signaler modtages efter henholdvis 15 ms og 25 ms. I vand bevæger lyden sig med farten 1482 m/s.

a) Hvor stor er afstanden til havbunden?

b) Hvor stor er afstanden til fiskestimen?

Fra et skib, der ligger 1,0 km forude, lyder der pludseligt et højt knald fra udstødningen.

c) Hvor lang tid går der, inden fiskene hører lyden?

d) Hvor lang tid går der, inden man hører lyden på fiskekutteren?

Altså problemet er hvilken formel jeg skal bruge. Tænker om jeg skal bruge formlen for doppler.effektenm men alligevel nej. Er lost :( har siddet med den allerede i meget lang tid. Nogen der vil give et hint? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Afstand =  hastighed * tid.

Indsæt vlyd,vand og i  d)  også vlyd,luft .


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2015 af mathon

lydens fart ved 20°C    vluft = 342 m/s

           formler:
                          s=v\cdot t
                          t=\frac{s}{v}


Skriv et svar til: Lydbølger!:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.