Matematik

Cosinusrelationerne - HÆÆÆÆLP!

22. februar 2015 af StudyHard100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til følgende spørgsmål: 

Isolér C og c i cosinusrelationerne (altså, så der ikke står "cos" form C og c ikke er sat i anden) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Cosinusrelationen er

        c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)

Start med at isolere c. Dernæst isoleres cos(C).


Svar #2
22. februar 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Okay, første spørgsmål: når jeg vil fjerne c^2 så tager jeg kvadratroden af den og dette skal jeg gøre på begge sider af lighedstegnet.. Men hvordan tager jeg kvadratroden af -2ab og cos(C) ? Jeg føler ikke det ser rigtigt ud.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af mathon

#2

               2ab\cos(C)=a^2+b^2-c^2

               \cos(C)=\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab}

               C=\cos^{-1}\left (\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder så

        c=\sqrt{a^{2}+b^{2}-2ab\cdot \cos C}


Svar #5
23. februar 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Skal det ikke stå i den samme ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad mener du?

Der er to resultater, et for siden c udtrykt ved a, b og C (se #4), og et andet resultat for C udtrykt ved a, b og c (se #3).


Svar #7
23. februar 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Ok forstår det godt nu! 

Mange tak for hjælpen Andersen11 og mathon!! :D 


Skriv et svar til: Cosinusrelationerne - HÆÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.