Matematik
N-spire
Hej
Håber der nogle som kan hjælpe, da jeg har lidt problemer i N-spire.
Jeg har fået følgende opgave:
Tegn grafen for; F8x)=9-x^2
Beregn arealet af det område, der er afgrænset af grafen for f og første aksen.
Jeg har lavet grafen og fundet stamfunktione; f(x)=9x-1/3x^3
Men ved ikke hvordan jeg skal trykke det ind i N-spire for at beregne det sidste ?
Svar #1
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
Løs først ligningen f(x) = 0 , dvs
9 - x2 = 0, eller
(3 - x)·(3 + x) = 0
der har løsningerne x = ±3 .
Man skal derefter beregne arealet af området begrænset af grafen for f(x) og førsteaksen. Dette beregnes ved integralet
A = -3∫3 f(x) dx = [9x - x3/3]3-3 = 9·3 - 33/3 - (9·(-3) - (-3)3/3) = 2·(27 - 27/3) = 2·(27 - 9) = 2·18 = 36
Skriv et svar til: N-spire
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
