Fysik

Kinematik

23. februar 2015 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg har en (t,v)-graf (hastigheden som funktion af tiden), hvordan kan accelerationen bestemmes ud fra grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af mathon

     I ethvert punkt (t;v) er tangentens hældningskoefficient

                     v{\, }'(t)=\frac{\mathrm{d} v}{\mathrm{d} t}=a


Svar #2
23. februar 2015 af abc14 (Slettet)

Hvornår er det så at man skal tage arealet under grafen? Er der en forklaring/bevis for når man tager arealet under grafen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2015 af mathon

                                     s=\int \textup{d}s=\int \frac{ \textup{d}s}{ \textup{d}t} \textup{d}t=\int v \textup{d}t


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2015 af mathon

Hvornår er det så at man skal tage arealet under grafen?

Det er, når den i tidsintervallet [ t; t] tilbagelagte vejlængde skal beregnes:

                      s=\int_{t_1}^{t_2}v\, \textup{d}t


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.