Fysik

Parallelforbindelse

23. februar 2015 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en som kan give mig et lille skub i den rigtige retning? Jeg sidder lidt fast med denne opgave.


Svar #1
23. februar 2015 af Redub (Slettet)

Hov - opgaven lyder:

"Beregn de værdier af kondensatorens kapacitans C, som vil medføre, at den samlede strøm I er i fase med spændingen U"


Svar #2
23. februar 2015 af Redub (Slettet)

Jeg tror jeg fik den løst ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Hint:  Når Z1 og Z2 i parallel bevirker at strøm er i fase med spænding, må Z1-1 + Z2-1 (summen af ledningsevnerne) give et resultat med argumentet = 0. Det er vist lettest at regne med komplekse tal på kartesisk form (hedder det vist).  (Rektangulær form ).

( Der er kun een mulig værdi for C ).


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Dit resultat ser rigtigt ud, omend lidt omstændeligt beregnet.  ( Jeg har blot checket det med hvad jeg har skrevet i #3 ).  Jeg kigger på en nemmere måde senere.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2015 af hesch (Slettet)

#1:  Jeg tog fejl i #3. Der er faktisk to løsninger:

Z2 = 1800 + j1256.6     =>

Z2-1 = 373,5E-6 - j260,8E-6

Z3 = 1500 - jXc          =>

Z3-1 = ( 1500 + jXc ) / ( 2.25E6 + Xc2 )

Ved inspektion af imaginærdelen af Z2-1 og Z3-1 ses at:

Xc / ( 2.25E6 + Xc2 ) = -260.8E-6         =>

260,8E-6 * Xc2 + Xc + 586,8 = 0          =>

Xc = -723,2      ∨        Xc = -3111,2       =>

C =  220nF      ∨        C =  51,2nF

Det var en af de seje opgaver.


Svar #6
23. februar 2015 af Redub (Slettet)

Tak for hjælpen! Så kom jeg også i mål med den :)


Skriv et svar til: Parallelforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.