Matematik

3 spørgsmål

25. februar 2015 af kathrine2001 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Har lige nogle spørgsmål, håber i kan hjælpe mig.

Opgave 24: I Danmark falder der i gennemsnit 712 mm nedbør om året. Danmarks areal er 43 094,12 km². Noget af regnen finder vej til søer.moser og åer, noget siver ned til grundvand. Hvor mange liter nedbør (vand,hagl og sne) falder der over Danmark?

Opgave 25: På sin vej i floderne opløser vandet salte fra jord og klipper. Når vandet fordamper fra havene, blier saltet tilbage i havet. Fra skyerne drypper vandet ned som ferskvand. I år 2006 faldt der 818 mm. Hvor mange procent er det over gennemsnittet?

Opgave 26: I Torshavn på Færøerne fik de 1400 mm nedbør mod normalt 1284 mm. Er den procentvise stigning større eller mindre end i Danmark.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 af mathon

Opgave 24
             nedbørsrumfang

                        Rumfang = højde gange grundflade

                                V=(712\; mm)\cdot \left ( 43. 094,15\; km^2\right )

                                V=(7,12\; dm)\cdot \left ( 43. 094{,}15\cdot 10^8\; dm^2\right )

1\; dm^3\; =\; 1\; L


Skriv et svar til: 3 spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.