Matematik

finde r-værdien for: 103,6288=(100∙(1+r)^1)·(1+r·2)^1

26. februar 2015 af bruger101197 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Finde r-værdien for: 103,6288=(100·(1+r)^1)·(1+r·2)^1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af mathon

            2r^2 +3r-0,036288 =0\; \; \; \; \; \; \; r>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at ligningen kan omskrives til

        2·(1000r)2 + 3000·1000r - 36288 = 0 ,

og at 36288 = 64·567 = 26·7·81 = 26·34·7

Som ligning i 1000r er diskriminanten  

        d = 30002 -4·2·(-36288) = (3·23·53)2 + 23·26·34·7 = 32·26·56 + 23·26·34·7

                                               = 32·26·(56 + 23·32·7)

                                               = 32·26·(15625 + 504)

                                               = 32·26·16129

                                               = 32·26·1272

                                               = 30482

          1000r = (-3000 ± 3048)/(2·2) .

Den positive rod findes da af

          1000r = (-3000 + 3048)/4 = 48/4 = 12 .


Skriv et svar til: finde r-værdien for: 103,6288=(100∙(1+r)^1)·(1+r·2)^1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.