Matematik

Rumfang af cylinder

28. februar 2015 af nicoline443 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, har virkelg brug for hjælp til en opgave i matematik. 

Opgaven lyder sådan:

Når man drejer drivhjulet, bliver der pumpet vand op igennem røret, fordi kuglerne lukker, så en del af vandet ikke kan løbe tilbage. 

Kuglerne og røret, som kuglerne trækkes igennem, har en diameter på 7,6 cm. 

Beregn rumfanget af det mellemrum, der er mellem to kugler i røret, og angiv resultatet i liter. 

Håber der er nogle der kan hjælpe :) 

Vedhæftet fil: IMG_1077.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af mathon

         V_{cylinder}=\frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^{\, 2}=\frac{\pi }{4}\cdot \left ( 2,5\; dm \right )\cdot \left ( 0,76\; dm \right )=1,16411\; dm^3=1,16411\; L


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2015 af mathon

rettelse:

        \! \! \! \! \! \! \! \! \! V_{cylinder}=\frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^{\, 2}=\frac{\pi }{4}\cdot \left ( 2,5\; dm \right )\cdot \left ( 0,76\; dm \right )^\mathbf{\color{Red} 2}=1,16411\; dm^3=1,16411\; L


Svar #3
28. februar 2015 af nicoline443 (Slettet)

Hvorfor dm?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2015 af mathon

…fordi dm3 = liter

og 1164,11 cm3 er lidt vanskeligt at forholde sig erfaringsmæssigt til.

I går købte jeg 3000 cm3 cola for 12 kr. Var det billigt?       Ikke nemt at afgøre.

Hvis der derimod blev spurgt:
I går købte jeg 3 liter cola for 12 kr. Var det billigt?              Er lidt nemmere at forholde sig til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2015 af Soeffi

Mellemrummet er så Vcylinder - Vkugle.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juli 2015 af Soeffi

Billede.

Vedhæftet fil:1578067.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juli 2015 af Soeffi

CAS beregning

Resultatet er 0,90 L


Skriv et svar til: Rumfang af cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.